Een korte geschiedenis van de kookplaat

Deschouwwitgoed - KookplaatEén van de definiërende eigenschappen van de mens is dat we ons eten doorgaans niet rauw eten, maar koken, bakken, braden, stomen, wokken of anderszins verwarmen en garen. In de loop van de geschiedenis zijn er verschillende manieren geweest waarop we dat voor elkaar hebben gekregen. Een platte steen die in het vuur werd gelegd was bijvoorbeeld de voorloper van een pan, terwijl een gat in de aarde waar een vuur in aan werd gemaakt de voorloper was van een oven. Pannen, ovens en ketels waren al heel vroeg een onderdeel van het menselijk repertoire voor het bereiden van voedsel. Brood, pannenkoekachtige creaties, soepen en stoofpotten zijn dan ook in bijna elke cultuur wel terug te vinden. Koken werd echter pas echt interessant toen het fornuis en daarmee de kookplaat werd uitgevonden. Met de uitvinding van de kookplaat was het immers mogelijk om met meerdere, verschillende pannen tegelijk een gerecht te bereiden. De kok was niet langer aangewezen op een ketel boven het vuur, een houtoven of een steen in het vuur, maar kon nu steelpannen, stoofpannen, braadpannen en koekenpannen in elke gewenste combinatie naast elkaar gebruiken. Fundamenteel voor het ontstaan en succesvolle gebruik van de kookplaat en het fornuis was de mogelijkheid gas te gebruiken als brandstof voor het fornuis. Op deze manier kon de temperatuur onder de pannen op de kookplaat optimaal worden gereguleerd. De kookplaat is relatief gezien dan ook nog niet zo heel lang een alledaags verschijnsel in de menselijke keuken. Het moge duidelijk zijn dat we ons inmiddels niet meer voor kunnen stellen hoe we zonder kookplaat zouden moeten koken. Van een gasfornuis heeft de kookplaat zich daarnaast ook nog ontwikkeld op basis van andere, modernere uitvindingen en toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elektrische kookplaten en inductiekookplaten. Hier heb je wel speciale pannen voor nodig, omdat niet alles wat geschikt is voor een gaskookplaat ook geschikt is voor elektrisch of inductie.

Op zoek naar een nieuwe kookplaat?

Of je nu je hele keuken wil verbouwen of simpelweg alleen een nieuwe kookplaat aan wil schaffen, het is verstandig goed na te denken over aan wat voor kookplaat je de voorkeur geeft. Het mooie aan het internet tegenwoordig is dat je werkelijk alles online kunt bestellen, inclusief een kookplaat als je daar een nieuwe van wil hebben. Een kookplaat kan zelfs bij jou thuis worden afgeleverd en geïnstalleerd indien dat nodig is. Eén van de nadelen van alles online kunnen kopen is echter dat je onmiddellijk ook veel meer keus hebt. Hoe is dat een nadeel? Wanneer je teveel informatie hebt, wordt het vreemd genoeg steeds lastiger een keuze te maken waar je achteraf ook nog steeds tevreden over bent. Daarom zou ik je aanraden om meteen bij De Schouw Witgoed op zoek te gaan naar jouw nieuwe kookplaat. De Schouw Witgoed is namelijk een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1936 en dat, door slim en strategisch als bedrijf op nieuwe ontwikkelingen in te spelen, is uitgegroeid tot een serieuze, ervaren en uitermate betrouwbare leverancier op het gebied van witgoed. Natuurlijk kun je je kookplaat ook bij Mediamarkt of Expert en mogelijk zelfs bij IKEA bestellen. Geen van die bedrijven hebben echter de specifieke expertise in huis waar De Schouw Witgoed groot mee is geworden. Als het gaat om keukenapparatuur, zowel vrijstaand als ingebouwd, dan kun je geen betere leverancier en dienstverlener vinden dan dit familiebedrijf uit Bussum. Niet alleen hebben ze een fysieke winkel waar je op je gemak binnen openingstijden (te vinden op de website) het assortiment kunt bekijken, maar ze hebben ook een webwinkel. Als eerlijk familiebedrijf staat De Schouw Witgoed erom bekend dat ze uitstekende betrouwbaarheid, service en bezorging leveren. Gaat er toch iets verkeerd, dan zijn ze daar open over, leggen ze uit wat er aan de hand is en komen ze samen met de klant tot een passende oplossing. Zoals het hoort, zou ik zeggen.

De voordelen van De Schouw Witgoed

Met bijna tachtig jaar ervaring, een uitgebreid assortiment, scherpe prijzen en een eigen webwinkel zijn er hoop een redenen waarom je bij De Schouw je nieuwe kookplaat en andere keukenapparatuur zou bestellen. Naar eigen zeggen kun je bij De Schouw Witgoed rekenen op:

  • Gratis thuisbezorging voor alle producten
  • Een extensieve voorraad waaruit onmiddellijk geleverd kan worden, waardoor de levertijd minimaal is
  • Een fysieke winkel in Bussum waar je altijd welkom bent om producten in het echt te bekijken
  • Verscheidene manieren om (online) af te rekenen, zodat er gegarandeerd ook de betaalmethode van jouw keuze bij zit
  • De eigen service- en installatiedienst van De Schouw Witgoed
  • Een webwinkelkeurmerk

Daarbij komt dat uit maar liefst 724 verschillende beoordelingen De Schouw Witgoed een rapportcijfer van 8,5 heeft gekregen. De Schouw Witgoed is tevens op verschillende manieren te bereiken. Je kunt ze natuurlijk bezoeken in hun fysieke winkel, waar het winkelpersoneel je graag te woord staat, maar je kunt ze ook telefonisch, via email of via chat contacteren. Wat voor vraag je ook hebt, De Schouw Witgoed heeft de beste raad, tips adviezen en oplossingen voor jouw situatie wat betreft keukenapparatuur. Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stil gestaan dat je elektrische aansluiting of je vloer reden kunnen zijn om een ander apparaat aan te schaffen dan je in eerste instantie in gedachten had? Ook daarom is De Schouw Witgoed dé speciaalzaak als je een nieuwe kookplaat nodig hebt, of een ander apparaat voor in de keuken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn